START STÄMNING SERVICE RENOVERING KONSERTTJÄNST FÖRSÄLJ./UTHYR. TILLBEHÖR FAQ
 
Start      
Välkommen!
Vem är Jonas?
Steinway service
Kontakt
Pressklipp
Länkar
På gång i verkstan'
Nyheter
 
|
|
30/06 -00

Barometern 2000-06-30
Stämning av flygel Virserums Musikdagar 2000
Jonas Svensson är utbildad pianotekniker och stämmare. Han har stämt flygeln i kyrkan åt artisterna under Virserums musikdagar.
Han håller tonerna rena

- Man blir pianostämmare av den anledningen att man inte kan bil en bra musiker, säger Jonas Svensson.

Han utbildade sig till pianotekniker och stämmare under tre år i Leksand. Därefter fick han anställning på Juhl-Sörensen A/S i Köpenhamn, men nu siktar han på att öppna egen firma.
- Jag har börjat lite smått med att öppna Smålands Klaververkstad i Åseda, tanken är att jag ska jobba helt med mitt eget företag om ett par år, berättar Jonas Svensson.
Han ringde upp Tommy Svanström och frågade om de behövde en pianostämmare under Virserums musikdagar, och Tommy Svanström nappade på erbjudandet direkt. Under veckan har han alltså varit en av de mest tongivande förmågorna och gjort ett fantastiskt jobb för att få flygeln i Virserums kyrka exakt så som artisterna vill ha den.

Bland annat så har pianostjärnan Lars Roos berömt arbetet som Jonas Svensson gjort med flygeln innan han skulle börja sin konsert i måndags kväll.

Absolut gehör krävs inte
Jonas Svensson menar att alla kan lära sig att stämma ett piano, man behöver inte ha ett väldigt bra musiköra för att lyckas som pianostämmare.
- Man behöver heller inget absolut gehör, det är inte många som har det. Men för att bli en bra pianostämmare behövs det mer än utbildning. Riktigt bra koll börjar man få först när man har stämt runt 500 pianon, förklarar Jonas Svensson.

Orkar inte mer klinkande
Denna aktiva musikvecka som han har ägnat i Virserum är en nyttig erfarenhet, då han har träffat många

rutinerade artister som kan ge en del tips.
På måndag börjar nya erfarenheter för Jonas Svensson, då han reser ner till hamburg för en månads utbildning på Steinway & Sons.
- Det är världens bästa pianotillverkare, så det blir en höjdare, säger Jonas Svensson.

Christer Karlsson

 
   
Opera browser
Snabbare, säkrare, bättre!
 
 
Skriv ut Skicka länk

 
Smålands Klaververkstad · Ekhorva gård · S-360 70 Åseda · Sverige · 0474 - 500 32 · info@klaververkstaden.se

Copyright © - Smålands Klaververkstad 2002