START STÄMNING SERVICE RENOVERING KONSERTTJÄNST FÖRSÄLJ./UTHYR. TILLBEHÖR FAQ
 
FAQ      
Frågor (FAQ)
Stämning
Service & Reparation
Skötselråd
Köpa begagnat
Under motorhuven
Sök ditt pianos ålder
Om Steinway & Sons
 
Några råd för ditt klaver...
Stämning
  Stämning av flygel
  Få stämt ditt piano regelbundet. Hur ofta du behöver stämma beror på instrumentet och rummet det står i. Använder du instrumentet professionellt skall du stämma minst två gånger om året. Används instrumentet normalt, skall det stämmas en gång om året. I vissa fall och under optimala omständigheter kan det räcka med vart annat år.

Service   Ett insturment som är fel justerat är ingen glädje att spela på och slits dessutom onormalt snabbt. Din pianotekniker kan informera dig om när det är tid för en översyn.

Rengöring
  Rengöring av tangeter
  Torka av pianot med en ren torr trasa. De polermedel som finns i handeln är i de flesta fall inte lämpliga för piano. Att ge några generella råd är svårt eftersom det finns så många olika typer av ytbehandlingar. Din pianostämmare kan upplysa dig om hur du vårdar ditt instrumnet på bästa sätt. Hack och repor måste repareras fackmässigt, och det är inte alltid möbelsnickare kan göra en bra reparation. Kontakta oss för att få professionell hjälp. Vi är specialister på högglans ytor!

Tangenter   Tangenterna kan rengöras med en lätt fuktad trasa. Låt alltid klaffen över tangenterna vara öppen, eftersom ljuset hindrar tangenterna att gulna.

Placering
  Grotrian Steinweg flygel
 

Placera ditt instrument i ett rum med jämn temperatur och fuktighet. Undvik att ställa pianot i närheten av värmekällor med stor temperaturvariationer som t.ex. vedeldade kaminer. Låt inte instrumentet utsättas för starkt solsken, eftersom det kan förstöra ytbehandlingen.


Flyttning   I fall du skall flytta pianot, se till att anlita kompetenta transportörer. Många flyttfirmor har ingen eller bristfällig erfarenhet av instrumenttransporter, och kan orsaka stora skador. Fråga alltid flyttfirman om de har försäkrningar som täcker eventuella skador och i vilken omfattning.
 
   
Opera browser
Snabbare, säkrare, bättre!
 
 
Skriv ut Skicka länk

 
Smålands Klaververkstad · Ekhorva gård · S-360 70 Åseda · Sverige · 0474 - 500 32 · info@klaververkstaden.se

Copyright © - Smålands Klaververkstad 2002