START STÄMNING SERVICE RENOVERING KONSERTTJÄNST FÖRSÄLJ./UTHYR. TILLBEHÖR FAQ
 
Start      
Välkommen!
Vem är Jonas?
Steinway Service
Kontakt
Pressklipp
Länkar
På gång i verkstan'
Nyheter
 
Nyheter från Smålands Klaververkstad

2003-09-20
Aspelands musikförening fyller 10 år!

Liksom tidigare år presenterar Aspelands musikförenig ett blandat och spännande program inför kommande höst och vår. I bland årets utbud av artister finns pianisterna Roland Pöntinen, Käbi Laretei och Martin Edin. Söndagen den 12/10 hålls det en jubileumskonsert med anledning av Aspelands Musikförenings 10-årsjubileum där Roland Pöntinen och delar av Camerata Roman framträder. Den konserten får ni absolut inte missa! Övriga datum för konserter är:

12/9 - Sonorakvartetten
12/10 - Jubileumskonserten (med Roland Pöntinen, piano)
14/11 - Musikalisk salong med Käbi Laretei, piano
25/1 - Christian Lindberg, trombone och Linnékvintetten
27/2 - Martin Edin, piano
19/3 - Ensemble ParadoX

Kontakta Aspelands Musikförening på tfn: 0495-128 53 för mera information.

Smålands Klaververkstad kommer även i år att ansvara för stämning och konsertförberedelse av Steinwayflygeln i Valhalla.

 

Käbi Laretei
Käbi Laretei kommer att spela musik av bla. Mozart, Schubert och Arvo Pärt

 


2003-07-20
Smålands Klaververkstad bygger ut!

Under sommaren/hösten 2003 kommer vi att bygga en ny pianoverkstad på 136 m2. Den nya verkstaden kommer förutom en verkstadslokal även att inrymma en sinckeriverkstad, metallverkstad samt ett rum för lack och polerarbeten. Den rafflande byggprocessen kan du följa här på internet! Bilder kommer efterhand.

Bilder från bygget (episod 1) >

 

Niklas grävare


2003-07-10
På kurs i reparation av historiska klaverinstrument

Mellan den 31/7 och 4/7 -03 arrangerade Svenska Klaverets vänner en kurs i restauration av historiska klaverinstrument i Malung. Tillsammans med konservator Edwin Beunk från Enschede i Holland och Hans-Erik Svensson från musikmuseet i Stockholm fick vi möjlighet att diskutera restaurationstekniker och även möjlighet att praktiskt prova att arbeta med historiska instrument. Edwin Beunk har en av världens mest kända verkstäder för reparation av historiska klaverinstrument, och hyr ut instrumnet för inspelningar över hela Europa. Edwins fru Riko Fukuda som är konsertpianist utbildad i Holland var med under veckan och höll på torsdagen en konsert på de olika historiska instrumenten som kursens arrangör Inger Grudin ärger, bland annat en Graf flygel från början av 1800 talet. Kursen gav insikt i hur man utför en renovering utan att förstöra instrumentets historiska värde, vilket kan vara en svår avvägning. Vidare diskuterades vilka materialer man bör använda, samt praktiska tips och råd vid en restaurering.

Bilder från kursen >
Artikel i DN >

 

Edwin Beunk

 
 
   
Opera browser
Snabbare, säkrare, bättre!
 
 
Skriv ut Skicka länk

 
Smålands Klaververkstad · Ekhorva gård · S-360 70 Åseda · Sverige · 0474 - 500 32 · info@klaververkstaden.se

Copyright © - Smålands Klaververkstad 2002