START STÄMNING SERVICE RENOVERING KONSERTTJÄNST FÖRSÄLJ./UTHYR. TILLBEHÖR FAQ
 
Renovering      
Renovering
Akustiska delar
Mekanik
Ytbehandling/lack
Helrenovering
Steinway & Sons
Renoveringar vi gjort
 
Renovering av Steinway-flyglar
En investering för livet
  Bassträngar
Steinways instrumet är tillverkade med stor omsorg och av förstklassigt material. Därför har de en lång livslängd och behåller sitt värde genom åren. En förutsättning är förstås att service och renovering blir utförd på ett kvalificerat sätt och att korrekt material blir använt. Genom att låta Smålands Klaververkstad ta hand om service och renovering kan ni förvissa er om att instrumentet kommer att prestera sitt bäst och bevara sitt värde.

Steinway originaldelar
  Steinway originaldelar

Alla delar som har betydelse för Steinways speciella klang, spelart och kvalitet, blir ersatta med originaldelar:

  • Resonasbottenlack *1)
  • Bassträngar *2)
  • Järnramsfilt
  • Agraffer
  • Hammarhuvud
  • Hammarstielar/hammarrullar
  • Dämmarfilt
  • Meknaikställ/tuber

I övrigt används delar identiska med originalet.


Wissen ist alles...
 
Steinway Academy
Men även om man använder med material av bästa kvalitet är det inte en garanti för att din Steinway kommer att bli så bra den kan. Materialet måste monteras på korrekt sätt och anpassas och optimeras till instrumentet. Det kräver förutom ett gediget hantverkskunnande, stor erfarenhet och kännedom om de mått och specifikationer som gäller för mekanik och stomme, samt känsla för den typiska spelart och klang ett Steinwayinstrumet skall ha. Genom att anlita Smålands Klaververkstad vet du att din Steinway kommer att förbli en Steinway på alla sätt...

Speciella önskemål? Alla Steinwayinstrument låter och känns inte lika. Det är inte menigen heller. Inom vissa gränser kan klang och spelart variera. Vi anpassar gärna ditt instrument till de önskemål du har, så länge det inte inverkar negativt på instrumentets värde och hållbarhet.

 
Fotnoter:
  1. På äldre Steinwayinstrument användes en lacktyp som inte går att få från Steinway idag. Om kunden önskar kan en snarlik spritlack/oljelack från en tysk leverantör användas.
  2. På äldre instrument tillverkar vi normalt bassträngarna själva för att få de så identiskt med originalet som möjligt. Om kunden önskar kan vi naturligtvis även i dessa instrument montera moderna originalsträngar från Steinway utan extra kostnad.
 
   
Opera browser
Snabbare, säkrare, bättre!
 
 
Skriv ut Skicka länk

 
Smålands Klaververkstad · Ekhorva gård · S-360 70 Åseda · Sverige · 0474 - 500 32 · info@klaververkstaden.se

Copyright © - Smålands Klaververkstad 2002