START STÄMNING SERVICE RENOVERING KONSERTTJÄNST FÖRSÄLJ./UTHYR. TILLBEHÖR FAQ
 
Renovering      
Renovering
Akustiska delar
Meknaik
Ytbehandling/lack
Helrenovering
Stienway & Sons
Renoveringar vi gjort
 
Ytbehandling
Skador på möbeldelar Felande eller skadade möbeldelar blir ersatta eller reparerade på ett originalidentiskt sätt. Vi förfogar över en välutrustad snickeri/metallverkstad och kan åtgärda de flesta skador.

Schellackspolering Schellack är den äldsta typen av ytbehanling och är metod som kräver stor erfarehet och tid att utföra. Lacken byggs upp i tunna skickt som påföres med en polersudd. Den är mycket känslig för yttre åverkan med har en oöverträffad glans och lyster.
Smålands Klaververkstad kan utföra såväl polering av hela instrument som reparationer av utvalda delar. Att utföra en schellackspolering är i regel mycket kostbart.

Cellulosapolering Instrument tillverkade efter 1930 är i regel ytbehandlade med en cellullosalack. Denna lacktyp är hållbarare än schellacken med den har en benägenhet att krackelera efter några år. Att renovera en sådan yta innebär att man måste avlägsna all den gamla lacken, bygga upp ett nytt lager samt slipa och polera tills lacken uppnår sin fulla glans. Avslagna och kanter och hörn kan i de flesta fall repareras. Ett alternativ är att låta spruta om hela instrumentet med modern polyesterlack.

Polyesterlack Polyestern utvecklades under 1960-t och är den lack som uteslutande används på nya instrument. Lacken är mycket tålig mot slitage och kan enkelt poleras upp i fall den blivit matt. Tyvärr kan vi inte utföra omlackering med polyester då det är förbjudet att använda polyesterlack i Sverige. Vi sänder instrumenten till en välrenomerad firma i Tyskland som utför mycket professionella omlackeringar som är svåra att skilja från nytillverkning.
Vi kan däremot utföra mindre lackrenoveringar såsom borttagning av repor, samt reparationer av mindre hack och avslagna hörn.

Mer information... Kontakta oss för att få förslag på reparation av möbel och ytbehandling på ditt instrument!
 
   
Opera browser
Snabbare, säkrare, bättre!
 
 
Skriv ut Skicka länk

 
Smålands Klaververkstad · Ekhorva gård · S-360 70 Åseda · Sverige · 0474 - 500 32 · info@klaververkstaden.se

Copyright © - Smålands Klaververkstad 2002